Sportkampen

In 2023 was lag het vertrekpunt dan weer in Utrecht.  Amsterdam werd dit jaar benaderd langs het zuiden.  Utrecht, Hilversum, Naarden en Weesp zetten hun deuren open voor onze tocht.


2022 was dan eindelijk het jaar waar Noord-holland al roeiend kon verkend worden.  Van Zaandam naar Purmerend over Alkmaar naar Heerhugowaard, schagen om te moeten stoppen in Den Helder.  Met overal zeer enthousiaste Nederlandse roeiclubs die onze boten een nachtje rust gunden.


In 2021 was er weer een opstoot van corona wat inhield dat last minute de Noordhollandse tocht ingeruild werd voor een oerdegelijke Belgische : van randje Brugge over de kanalen naar Nieuwpoort om onder de IJzertoren te overnachten en te eindigen in Roesbrugge (daar waar de IJzer België instroomt.  Overstromingen bleven uit, sluiswachters keken uit naar onze komst en lieten het verkeer stilvallen om ons vlot onder bruggen door te loodsen.


In 2020 heeft een ander virus ons het zo lastig gemaakt dat besloten werd de geplande tocht (ter hoogte van Almere) uit te stellen met een jaartje.  Het sport-it kamp werd door de eigen jeugd enthousiast begeleid.


Via de blauwalg kwamen we in 2019 niet aan op eigen club vanuit Eindhoven, maar moest er uitgeweken worden richting Maastricht. Een mooie tocht van 124 km over de Zuid-Willemsvaart door 14 sluizen en verrassende slaapplaatsen.


2018 was warm, het was zweten tijdens het Sport-It kamp en in de Weerribben tijdens het jeugdtoerkamp.


In 2017 ging het eigen sportkamp voort op het elan van vorig jaar, maar dan met nog een groter avonturengehalte. Dat jaar stond de avontuurlijke Ruhr (Duitsland) op het programma. Naast een avontuurlijk roeiparcours (stroomversnellingen, glijbanen voor boten, sluizen, ...) werd van de Duitse gastvrijheid in de roeiclubs gretig gebruik gemaakt om het programma aan te vullen met andere (watersport)actitiveiten.


In 2016 deed het weer moeilijk: in de boot stappen betekende regen, uit de boot stappen was het droog. Een doorweekte tocht voor onze jeugdige roeiers van Roosendaal over Breda naar Tilburg. Emblem-Roosendaal en Tilburg-Emblem was iets voor met de fiets. De beenspiertjes waren getraind.

 

Ondertussen is de samenwerking met Sport-It en de Gemeente Ranst naar organisatie van een sportroeikamp voor geïnteresseerde jongeren, met het accent op roeien, een jaarlijks vaststaand feit. Op deze manier kunnen we de verschillende leeftijdsgroepen op een aangename manier laten kennismaken met elkar en met de roeisport!


Interesse? Dat verbaast ons niet! Meer info krijg je via onze nieuwsbrieven.