Ik wil roeien

Waarom stappen onze leden zo graag in een (ploeg)boot bij The OAR:


  1. Een familiale club waar met mensen van dezelfde leeftijdscategorie en roeidoel (recreatief of competetief) samen kan gesport worden.
  2. Fysieke inspanning, want alle spiergroepen worden aangesproken: benen, buik- en rugspieren, schouders en armen, de nek, ... - en alles blessure-veilig!
  3. Mentaal tot rust komen: roeien vergt meer discipline en concentratie dan de gemiddelde sport.  Je kan alleen bezig zijn met roeien (tijdens het roeien) waardoor de dagelijkse beslommeringen even naar de achtergrond verdwijnen.
  4. Sociale beleving: het is de ultieme teamsport, waarbij de gehele ploeg samen voor elkaar werkt om tot een goed lopende boot te komen.
  5. Een zeer technische sport die vraagt om te streven naar perfectie; de immer blijvende uitdaging om zo effeciënt mogelijk over het water te glijden in een prachtig kader.
  6. Een goed onderhouden armada maakt dat er vlot op het water kan gegaan worden met boten die tip top in orde zijn.
  7. Voor elk sportersniveau wat wils: de recreatieve roeier die op zijn/haar gemak over het water kan flaneren, de sportroeier die voor een stevige workout kan gaan, de compititieroeier die als hij wil zeven op zeven kan komen roeien, de jeugdroeier die samen met zijn vriendjes de techniek spelenderwijs onder de knie kan krijgen, dames in een chatboot of net niet, mannen in een prestatieboot, mixed teams, ...
  8. Een schitterend roeiwater : het Netekanaal dat door het natuurgebied de Netevallei loopt en waarop 28 km aan één stuk kan geroeid worden (mits twee U-turns).
  9. Een mooi jaarprogramma met voor elke roeier enkele uitdagingen: behendigheids- en tijdwedstrijden voor de jeugd, een trektoerroeikamp voor jeugd en volwassenen, buitenlandse toertochten voor recratieve roeiers, binnen- en buitenlandse wedstrijden voor de compititiebeesten, roeimarathons (zoals de elfstedentocht) voor de sportroeier, ...


Dat zijn maar enkele redenen waarom roeiers zo verslaafd raken aan hun sport.


Ondertussen werd met een mooie accommodatie de roeiwereld uitgebreid.   Hier kan er veilig kan gesport worden: een ordelijke loods, verschillende steigers, een indoor sportruimte met 15 erogmeters, heerlijke douches om het geleverde zweet af te spoelen, een leuk clubhuis (den hOARizon) met zalig terras om na te genieten van al hetgeen er gebeurt in en om het Netekanaal.


Iedereen kan leren roeien: onze jongste roeister is 10 jaar, de oudste leerling 70+.  Dus quasi alle leeftijden tref je op het water.

Op tweee ochtenden heb je de basisprincipes onder de knie als volwassene.   Voor de jeugd spreiden we deze lessen over vijf lessen.


Dus kom mee proeven van deze in-/ontspannende sport.

Recreatief roeienHet leerproces van een roeier is nooit voltooid. Na de initiatie komt de recreatie: op je eigen tempo je vaardigheden ontwikkelen, genieten van de sport, natuur én van de mensen om je heen. Elk boottype komt wel eens aan bod, zodat je overal van kan proeven.

JeugdroeienJongeren tussen 11 en 18 stromen in het jeugdtraject in. Met leeftijdgenoten ontdekken ze de verschillende aspecten van sport: talenten aanscherpen, in een team bewegen, doorzettingsvermogen ontwikkelen. De nadruk ligt altijd op een zo groot mogelijke fun!

SportroeienVolwassenen die de smaak te pakken hebben, kunnen meer dan eens per week trainen. Wie meer dan één keer per week roeit, ontdekt pas echt wat er allemaal mogelijk is met een roeiboot: je niveau stijgt zienderogen, zodat je ook naar wedstrijden kan gaan toewerken.


Competitie-/wedstrijdroeienJongeren vanaf 15 jaar én volwassenen kunnen hun sportieve ambities helemaal botvieren in het competitietraject. Er wordt dan écht doorgetraind, en de sky is the limit. Je zal je kunnen meten met de top in België en de buurlanden. En wie weet, lonken voor jou de Olympische Spelen?