Jeugdtrainingen

The OAR Minions - even voorstellen

Roeien is een  buitensport ...

 

We roeien heel het jaar door: steeds in het weekend en door de week.  Regen, wind, zon, wind, .. zittten niet echt in de weg.  We gaan er voar.


Als je begint met roeien kom je bij een sportieve groep met jongelui terecht. Zij geven je de kennis van de roeihaal door en samen oefen je de roeitechniek zowel in skiff als in een ploegboot. 


Deze groep is er voor jonge roeiers en roeisters die het roeien leuk vinden,  zich willen concentreren op zwevende roeislag, die als maar sneller en met meer kracht kan gemaakt worden. Het accent ligt hier niet op wedstrijden, maar op plezier door er samen voar te gaan.


Wil je toch meedoen aan wedstrijden binnen deze groep?

Dat kan!  Ieder jaar nemen we deel aan een laagdrempelige juniorencompetitie, waar we tegen andere roeiers uit het volledige land roeien.


Wil je nog verder groeien in het roeien dan kan je nog fanatieker aan de slag.  Met deze sportievelingen wordt deelgenomen aan nationale en internationale wedstrijden.


Van Proefles naar Profi


Je wilt weten of roeien iets voor jou is.  Kom het gratis proberen (best op een zaterdagochtend).  

Schrijf even een mailtje naar info@the-oar.be en maak een afspraak.  Onze jeugdtrainers zullen klaarstaan.


Heb je de smaak te pakken, dan is de volgende stap een start-to-row voor jeugd waar alle geheimen van de roeislag je worden toevertrouwd.


En dan ben je klaar voor het echte werk in verschillende boottypes.

Hoe laat begint de training?

Training

Zaterdag

9.00 h - 11.00 h

(in boot)

Zondag

9.00 h - 11.00 h (optioneel)

Woensdag

13.30 h - 15.30 h

(in boot)

Hoe lang duurt een training?


Een training duurt 2 à 2.5 uur, waarvan je er ongeveer 1,5 uur effectief op het water zit. De duur van de training kan variëren naar gelang de weersomstandigheden, de fysieke conditie van de ploeg, het soort training, ...

 

Bij deze trainingsduur wordt ook een 30 min. meegerekend  voor het voorbereiden en correct opbergen van het materiaal voor en na de training.

 

Een jeugdtraining kent een redelijk strak schema: opwarming (al lopend en roeiend) - techniek met uithouding - cooling down.