Scholen

The Oar

ABOUT The OAR • SPONSORS NIEUWSBRIEF

Klasdag, sportdag, of evenement?


Ons aanbod is uitstekend op maat van scholen die een originele sportbeleving willen bieden aan hun leerlingen. Roeien, drakenbootvaren, of een combinatie van beide: alles is mogelijk. Onze begeleiders zijn zelf leraars of houders van trainersdiploma’s en kunnen dus uitstekend met jongeren omgaan.


Roeien en drakenbootvaren zijn behalve erg amusante sporten ook uitstekend voor de motorische, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. Alle belangrijke maatschappelijke vaardigheden kan men met onze watersporten actief ontwikkelen.

Omnisport voor sportdagenRoeien, drakenboot en kanovaren op 1 plek.


Kilometers fietspad en teambuilding maken eindeloze mogelijkheden!

Een les L.O. op de ergometer?Uw school is dichtbij? Kom langs voor een initiatie van 50’ op het indoor-roeitoestel!

InterscholencompetitieOxford - Cambridge, maar dan leuker!


Onderlinge competitie, selectieploegen, ...


Gratis sessie voor leerkrachten


Graag eens even proberen? Leerkrachten kunnen gratis proeven van ons aanbod.

Over een periode van 14 dagen kwamen 11 klassen van de derde graad lager onderwijs van groot Ranst en Kessel Statie proeven van het (ergometer)roeien. In een kwartiertje werd met behulp van een PowerPoint de basisroeibeweging uitgelegd, waarna samen op de ergometers de theorie werd omgezet in de praktijk. Eenmaal de basis onder de knie, werd er getracht in een acht (lees met zijn achten naast elkaar) vlot samen een sprintje af te werken. Daarna volgde een doorgaans felle competitie met overenthousiaste jongelui over 200 meter, met voor elke klas een finale. In de einduitslag van alle wedstrijden kunnen Matthews (van de school Sint Jozef Emblem) bij de jongens en Roos (van de school Sint Jozef Emblem) bij de meisjes zich als volwaardige winnaars rekenen. Het enthousiasme van de kinderen maakt duidelijk dat ons project - dat zijn zevende jaargang liep - nog altijd succesvol is.

Over en periode van 14 dagen kwamen 12 klassen van de derde graad lager onderwijs van groot Ranst en Kessel Statie proeven van het (ergometer)roeien. In een kwartiertje werd met behulp van een PowerPoint de basisroeibeweging uitgelegd, waarna samen op de ergometers de theorie werd omgezet in de praktijk. Eenmaal de basis onder de knie werd er getracht in een acht (lees met zijn achten naast elkaar) vlot samen een sprintje af te werken.

Daarna volgde een doorgaans felle competitie met overenthousiaste jongelui over 200 meter, met voor elke klas een finale. Na de publicatie in de gazet van Antwerpen over het project kwam ook Het Laatste Nieuws een reportage maken tijdens de wedstrijdjes (artikeltje ligt op de club).

In de einduitslag van alle wedstrijden kunnen Bram (van de school de Driehoek) bij de jongens en Jitte (van de school Sint-Annuncia) bij de meisjes zich als volwaardige winnaars rekenen.


Klik hier voor alle resultaten.

Ook dit jaar organiseerden wij weer het ergometerproject en het scholenkampioenschap in de sportzaal Het Loo.  5 scholen hadden zich met 16 klassen ingeschreven, maar spijtig genoeg werd het project voor de scholen van Kessel en Broechem afgelast door de terreuraanslagen te Brussel.


De winnende klas was 6A van Sint-Jozef uit Emblem en de snelste roeier was Cederic van Sint-Annuncia te Ranst. Een kort overzicht van de resultaten vind je hiernaast.

Vijf scholen, althans de vijfde en de zesde leerjaren, hebben zich onderling gemeten op ons jaarlijks ergometerproject. Uiteraard werd hen eerst deskundig door trainer Markus de knepen van het ergometerproject toegelicht, waarna ze even de ergometers konden testen. Eenmaal opgewarmd, waren ze klaar voor een tweehonderdmetersessie trekken en duwen uit alle macht.


Een 200 roeiers en roeisters van 5 scholen hebben zich aan een verschroeiende 200m gewaagd. Een kort overzicht van de resultaten vind je hiernaast.

Alle resultaten:


Deze site maakt gebruik van cookies.

Lees meer over ons privacybeleid.

Contact


Kesselsesteenweg 21 (Netekanaalkaai)

2520 Emblem


oar@live.be

0475 711 789 (Fred)

BE 76 9730 3900 0195