Wedstrijden

The Oar

ABOUT The OAR • SPONSORS NIEUWSBRIEF

We trainen het hele jaar door (geen winterstop of zomerstop voor ons, atleten). Maar vroeg of laat wil je die trainingsarbeid eens vergelijken met anderen. Daarvoor bestaan verschillende wedstrijdtypes.


Er zijn de traditionele regatta’s, waarbij meerdere boten naast elkaar racen. Een tweede type is de lange-afstandswedstrijd waarbij men met tijdsintervallen werkt. En tenslotte zijn er ook etappewedstrijden over meerdere dagen. Nog niet moe? Jij bent klaar voor de Olympische Spelen!


We nemen deel aan wedstrijden in België, maar ook in de buurlanden. Dat zorgt voor leerzame en fijne uitstappen voor jong én oud.


Wie competitie wil roeien, heeft voor officiële wedstrijden wel een licentie nodig. Die kan je hier aanvragen:

Wedstrijden in rechte lijnVergelijkbaar met sprintnummers in de atletiek. We roeien 250m, 500m, 1000m of 2000m met maximum 6 roei- of drakenboten naast elkaar.

Lange afstandsregatta’sMet een halve minuut interval start elke boot in een achtervolgingsrace over 4 tot soms 20 kilometer afstand. De snelste tijd wint!

TriathlonsVoor junioren tot 14 jaar bestaan allround-wedstrijden: slalom, lopen en sprint in rechte lijn. Algemene ontwikkeling troef!

MarathonwedstrijdenWedstrijden die beginnen bij 50 km en waarbij over verschillende dagen wordt geroeid (al dan niet met overnachting).  Populair binnen de club zijn de Elfstedentocht, Canal du Midi, ..

Deze site maakt gebruik van cookies.

Lees meer over ons privacybeleid.

Contact


Kesselsesteenweg 21 (Netekanaalkaai)

2520 Emblem


oar@live.be

0475 711 789 (Fred)

BE 76 9730 3900 0195