Roeien

ABOUT The OAR • SPONSORS NIEUWSBRIEF

The Oar

Fysiek, want alle spiergroepen worden aangesproken: benen, buik- en rugspieren, schouders en armen, de nek... - en alles blessure-veilig!

Mentaal, want roeien vergt meer discipline en concentratie dan de gemiddelde sport.

En sociaal: het is de ultieme teamsport, waarbij elke beweging naadloos synchroon moet zijn met het team.

Dat is waarom roeiers zo verslaafd raken aan hun sport: de immer blijvende uitdaging om de perfectie te bereiken.


Leer de sport in 4 lessen:


Iedereen kan leren roeien: onze jongste roeier is 10 jaar, de oudste leerling 70+.

Het initiatietraject loopt over 4 lessen van ca. 90 minuten. Je leert alles in een veilige omgeving, met continue 1 op 1 begeleiding. De basisbewegingen, ploegroeien, vaarregels en materiaalzorg: je leert een nieuwe wereld kennen!

Daarna ben je klaar om in te stromen in één van de onderstaande groepen.

Recreatief roeienHet leerproces van een roeier is nooit voltooid. Na de initiatie komt de recreatie: op je eigen tempo je vaardigheden ontwikkelen, genieten van de sport én van de mensen om je heen. Elk boottype komt wel eens aan bod, zodat je overal van kan proeven.

JeugdroeienJongeren tussen 11 en 18 stromen in het jeugdtraject in. Met leeftijdgenoten ontdekken ze de verschillende aspecten van sport: talenten aanscherpen, in een team bewegen, doorzettingsvermogen ontwikkelen. De nadruk ligt altijd op een zo groot mogelijke fun!

SportroeienVolwassenen die de smaak te pakken hebben, kunnen meer dan eens per week trainen. Wie meer dan één keer per week roeit, ontdekt pas echt wat er allemaal mogelijk is met een roeiboot: je niveau stijgt zienderogen, zodat je ook naar wedstrijden kan gaan toewerken.


CompetitieroeienJongeren vanaf 15 jaar én volwassenen kunnen hun sportieve ambities helemaal botvieren in het competitietraject. Er wordt dan écht doorgetraind, en de sky is the limit. Je zal je kunnen meten met de top in België en de buurlanden. En wie weet, lonken voor jou de Olympische Spelen?

Deze site maakt gebruik van cookies.

Lees meer over ons privacybeleid.

Contact


Kesselsesteenweg 21 (Netekanaalkaai)

2520 Emblem


oar@live.be

0475 711 789 (Fred)

BE 76 9730 3900 0195